Hundkapp.se

Uppdatering kommer inom kort! 

Greyhounden

Greyhounden är en urgammal ras med sin bakgrund i Orienten. Den kom till England med romarna på 40-talet e Kr och har förblivit konstant i typen sedan dess. Greyhounden användes huvudsakligen som jakthund på hjort och hare, där dess snabbhet och styrka kom väl till pass. I våra dagar är den kapplöpningshunden framför andra, särskilt i de anglosachsiska länderna. Den är också uppskattad som sällskaps- och familjehund då den är väldigt foglig, vänlig, tålmodig, smidig och älskar sällskap.

Greyhounden är en kraftigt byggd, reslig hund med generösa proportioner, muskulös och med symmetriska linjer. Den skall ha ett långt huvud, lång hals, torra och väl tillbakalagda skuldror, djup bröstkorg, rymlig kropp, välvt ländparti, starka bakben, kraftiga och spänstiga ben och tassar, vilket kraftig understryker hundens speciella typ och egenskaper. Den är anmärkningsvärt uthållig och därtill lättlärd, vänlig och tillgiven och har ett stabilt temperament.

Idealhöjd hanhund 71-76 cm, idealhöjd tik 68-71 cm, pälsen är fin och åtliggande. Standardfärgen är svart, vit, röd, blå, fawn, rödgul, brindle eller någon av dessa färger i kombination med vitt.

Greyhounden är det 18:e snabbaste landdjuret.

Hundkapp.se © Copyright 2019

I sammarbete med SHCF

Svenska Hundkapplöpningssportens Centralförbund